Undorítóan sokan buktak undorítóan rengeteg pénzt tegnap a Torqued vs. Dismay meccsen

rip.jpg

Brutális upset volt tegnap, rengeteg ember bukott durván sok maxbetet és skint, mivel a biztos befutó Torqued sikeresen kikapott egy teljesen noném csapattól. A hogyan és miért a tovább mögött.

Többek között maga Steel is, a csapat jelenlegi shotcallere. A csgolounge-on 97%-on állt a Torqued, akik nagyjából Észak-Amerika harmadik legjobb csapata, és a tök ismeretlen Dismay ellen játszottak. A Torqued győzelemre a lounge alig fizetett valamit, mivel ez egy 99%-os győzelem volt sokak szerint - így aki nyerni akart ezen valamit is, be kellett toljon nagyon sokat. Egy maxbet (240 USD) fizetett nagyjából 20-30 USD-t, győzelemre. Ennek megfelelően sokan buktat ennyit, sőt volt, aki 2-3 ilyet is betolt különböző accountokról.

apwgc71.png

Aztán jött az upset.

A fogadó szcéna így nevezi azt, amikor a tuti befutó esélyes valahogy mégis bukja a meccset. A Torqued az első pályát ordenáré, undorító, gusztustalan 16-0 fölénnyel hozta le (Mirage), hogy aztán az Infernón egyértelműen kikapjon, a Nuke-on pedig legalább overtime-ig eljutottak, de a hosszabításban megverte őket a Dismay.

A Dismay ezzel szemben 14-es szorzóval fizetett, szóval egészen elképesztő kifizetések jöttek szembe azokkal, akik rájuk fogadtak. Egész sok rutinos arc tett inkább 1-2 USD körül a Dismayre, mondván, hogy ilyen esélyekkel semmi értelme nagyban fogadni a Steel vezette Torquedra. Ők 14-28 usd körül arattak, de már 3-4 totál használhatatlan, 0.03-0.04 centes skinnel is lehetett nyerni 1.7 USD-t.

Volt viszont legalább egy tahó, akinek volt pofája close to max betet tolni a Dismayre:

10923533_827352530644363_6693808483786325894_n.png

Így néz ki a returnje. Azt szeretné mondani, hogy egy hétig legyen székrekedése az ilyennek, annyira irigylem. Nevetséges. Hihetetlen. Ennél csak egy durvább upset volt a CSGO fogadás történetében, amikor a Titan vs. ATN meccsen (95% vs 5%) volt orbitális bukó.

A Torqued kapja is a mémeket ezerrel, sokak szerint direkt bukták a meccset, mert fogadtak magukra 3-4 négy különböző acounttal per kopf.

09aspne.jpg

A másik magyarázat - és szerintem ez valószínűbb - hogy a másik csapat nemes egyszerűséggel elkezdte nézni Steel streamjét. Steel ugyanis szokás szerint most is streamelte a meccsüket, saját szemszögből, hallatszik a shotcalling is. És kisebb volt a delay, mint a GOTV-n, vagyis még a standard 30-40 másodperc se volt rajta, hanem csak kb. 15 másodperc késéssel mutatott mindent a rendszer - na most el lehet képzelni, hogy ez mekkora kárt tud okozni. Terrorista oldalon használhatatlanok voltak, állandóan kapta steel a fejeseket a füstön át, ha nem váltott pozíciót sokáig. Konkrétan akkor kezdtek el lehozni köröket, mikor Steel feladta, hogy irányítsa a csapatot, és azt mondta, csinálja mindenki, ami szerinte működhet - hogy, hogy nem, nem várta betonfal minden próbálkozásukat.

Ha az ellenfél tényleg nézte a streamjét, és úgy verték őket (ennek van angol neve is, stream ghosting, stream snipping), az egyrészt gusztustalan, gerinctelen, sportszerűtlen húzás - másrészt ha Steelnek nincs annyi esze, hogy tegyen 1-2 perc delayt a stremjére egy meccsen, akkor ne csodálkozzon, ha az ellenfél paraszt módon visszaél vele. Remélem a jövőben odafigyel erre, mert ez nagyon csúnya volt.

Ps.: jelen sorok írója nem fogadott a meccsen, de csak mert későn vette észre, hogy van még egy Torqued meccs ma. Az elsőn nyertem 8 USD körül, a másodikról lecsúsztam. Ha tettem volna, valószínű a Torqedra teszek sokat, biztosnak éreztem a második győzelmüket is, mert az első meccsen nagyon meggyőzőek voltak. Hálát adok urunknak és parancsolónknak, Lord Gabennek, amiért a csgolounge botjai a leglassabbak a világon, mert kb. 7 percen múlt, hogy nem bírtam fogadni. GG, wp.

Itt van még egy pár szép bet, fájjon mindenkinek:

kpsrd8k.jpg

yqfwosd.jpg

74d95rs.png

2 komment