10 játék, amivel muszáj lesz játszani, ahogy megjelenik!

untitled-2.jpg

Szó mi szó, nem lehet okunk panaszra: a játékok aranykorát éljük. Lassan annyi a bejelentett nagyszerű játék, hogy az ember azt se tudja, melyiket próbálja ki elsőnek majd, mit várjunk a legjobban. A napokban - hála a Gamescomnak is nagyban - annyi trailer meg gameplay videó került elő, hogy az ember tényleg csak vakarja a fejét - hogy a fenébe fogok én ezekkel mind játszani? Most összeszedtünk párat, amire tényleg muszáj lenne időt szakítani.

Overwatch, Blizzard

Ha elhangzik a Blizzard neve, akkor nem feltétlen az FPS műfaj neve ugrik be mindenkinek. Hanem mondjuk az RTS (Warcraft, Starcraft) esetleg a hack&slash (Diablo), vagy éppen az MMORPG (World of Warcraft). Szóval aggódjunk-e a Blizzard miatt? Nos, a gameplay videók alapján egy cseppet se kell. Egyrészt mindegyik nagyon meggyőző, másrészt a WoW előtt ugyanúgy sírt mindenki, hogy miért ezzel foglalkoznak, miért nem maradnak annál, amihez értenek - aztán csuklóból megreformálták a műfajt.

Az Overwatch egy nagyon gyors, nagyon pörgős csapat alapú kompetitív FPS lesz, különböző választható karakterek egész garmadájával - a'la Team Fortress. Az eddig látottak alapján mindegyik karakter elég szépen kidolgozott, remek animációk, remek képességek - imádni fogjuk. Ja, külön érdemes megnézni a cinematic trailert, mielőtt még a Pixar forgat belőle egy filmet. Ha kicsit is szereted az FPS-eket, ezt ki kell majd próbálni!

Mafia III, 2K

A Mafia második része bizony akárhogy is nézzük, öt éve jelent meg - az azóta eltelt fél évtizedben pedig hiába voltunk bőségesen ellátva GTA játékokkal (és klónjaikkal), azért hagyott maga mögött némi űrt a Mafia. Nos, a cseh fejlesztők visszatérnek - és magukkal hozzák a legendát is.

Need for Speed, EA

Sokak szerint a Carbon óta nem volt tisztességes NFS, mások szerint a Most Wanted óta - de olyan ember nincs, aki a Need for Speed Underground 2 neve hallatán ne morzsolna el egy könnycseppet. Az EA elég sokat balfaszkodott a sorozattal, de úgy néz ki, végre megtalálták a hangot: tessék szépen visszatérni a gyökerekhez, nitrót a népnek, meg pimpelhető kocsikat, oszt csókolom! Adja az ég, hogy el ne szúrják!

Star Wars. Battlefront, EA

Ha már EA. A Battelfront kapcsán egyszer már hírt adtunk a lassan, de biztosan kezdődő merevedésünkről, pedig az anno még csak az FPS üzemmód volt - hát most a fejlesztők lecsapták az asztalra az űrhajós csatározást. Elnézést, igen, hol tudok fizetni? Köszönöm.

Mirror’s Edge Catalyst

Helló, visszatérők! Úgy tűnik az EA erős idényt fog zárni a következő másfél évben. A rossz hír, hogy a Mirror's Edge ugrándozó játékmenetére egészen 2016 februárjáig várni kell - a jó, hogy egészen biztosan nem lesz még egy olyan játék, ami ezt az élményt hozni tudná. És erre mérget mernénk venni.

Just Cause 3, Avalanche Software

A Just Cause 3 fejlesztését valahogy úgy képzelem el, hogy megfognak egy teljes, ártatlan fejlesztőcsapatot, és bezárják őket egy szobába az összes Rambo, Terminátor és Halálos fegyver filmmel, valamint száz liter whiskeyvel, szivarral, és egy raklap steakkel. Majd egy hónap múlva kiengedik őket, és ez a végeredmény. Adrenalin patakok, robbanás robbanás hátán, golyózápor. Minket megvett a feelgood darálás, kilóra.

Halo Wars, Bungie/Ensemble Studios

Ez sajnos abszolút csak egy bejelentéssel felérő trailer: igen, lesz Halo Wars, nem, semmi nem derül ki a játékról igazán a videóból. Viszont abban biztosak lehetünk, hogy a 2016 ősze mint megjelenési dátum még tuti halasztódik majd, szóval pöttyet szomorú a gamer szív. Bár tegyük hozzá, azért lesz mivel tolni addig is.

Sőt, ha már itt tartunk, álljon itt a Halo 5 multiplayeréről is egy kis csemege.

Star Wars The Old Republic: Knights of the Fallen Empire, Bioware 

Itt egy kicsit vakarja a fejét az egyszeri gamer, hogy most mi van. Adott ugye a Star Wars: The Old Republic, ami egy MMO játék a Bioware-től. Erre most itt van ez a Knights of the Fallen Empire, ami azt tűzte ki célul, hogy fogja ezt az MMO-t, és a lehető legközelebb hozza a single player sztorimódhoz, sőt, akár úgy is lehet majd játszani. Őőőőőő... oké?

Dark Souls III, FromSoftware

A népszerű kínzó-játék visszatér! A Dark Souls széria arról híres, hogy akár nyugodtan rá is lehetne írni a dobozára: "itten baszdmeg szopni fogsz." A játék, ami direkt annyira nehéz, hogy darabokra törd a billentyűzetet, ahol nagy műgonddal kell megtervezzék a loading képernyőt, mert sokat fogja bámulni a játékos. Nos, érkezik a harmadik rész, és ugyanúgy fájni fog, mint az első kettő.

Horizon Zero Dawn, Guerrilla Games

Avagy a játék, ami miatt mindenki sajnálja, hogy nem PS4 tulajdonos. Kivéve, ha PS4 tulajdonos. A HZD sztorija lebilincselő, a játék grafikája kifejezetten stílusos, baromi látványos. A Killzone készítői hozzák nekünk házhoz ezt a csodát... ami minden bizonnyal egy tucat év játéka díjjal megy majd haza, ahogy megjelent.

74e3e6dff22b9fad2d4d446ce1f982bf7fd30c45_jpg_940x420_q85_crop-smart_subject_location-1289_740_upscale.jpg

De most komolyan, nem lehet nem imádni ezt a játékot. Orrvérzésig játszanám. Vagy még tovább

109f93428eece726f1d5385ffe7564b4126c4eba_jpg_940x420_q85_crop-smart_subject_location-1215_612_upscale.jpg

Robot. Dinoszauruszok. Imádom.

horizonzerodawn_e32015-800x452.jpg

Akik kimaradtak, lemaradtak

Hát igen. A hely véges, így is hosszabb lett a bejegyzés, mint szerettem volna - talán lesz majd egy második rész. Eleve nem fért bele a Quantum Break, de arról már úgyis áradoztunk tegnap. Kimaradt az új Final Fantasy, a Metal Gear Solid, a Forza és a Scalebound, amit nagyon sajnálok. Meg még vagy egy tucat más - hiába, ez van. Majd talán holnap.

10 komment